Fără categorie

Machiajul. Pentru cine îl purtăm?

„Vaaai! Dar ce frumos te-ai machiat azi! Pe cine vrei să dai pe spate?” Vi se pare cunoscută fraza? Mie da, și m-am săturat de ea. De ce? Pentru că presupune acea prejudecată cum că femeile se machiază sau îmbracă doar ca să arate bine în fața bărbaților. Bărbați care nu apreciază și uneori nici nu observă efortul. Și nu mă refer doar la machiaj, aici.

Răspunsul la întrebare e simplu: pentru noi. Pentru ca noi să ne simțim bine când ne uităm în oglindă. Machiajul ne ajută să ne punem în evidență anumite trăsături, să ascundem anumite defecte și să ne dea un plus de încredere în sine. Nu cred că e vreo femeie care să nu fi avut probleme cu încrederea în ea, mai ales când se popularizează de toate revistele „glossy” un prototip al femeii perfecte. Un pat al lui Procust, de altfel, pentru că toate suntem diferite. Și frumoase tocmai datorită diferențelor.

Am citit un articol recent care punea problema a zece machiaje pe care bărbații le urăsc. Să ne înțelegem: singurii bărbați care observă machiajul unei femei (fără să li se atragă atenția asupra acestui aspect) sunt make-up artiștii. Iar ei nu vor urî niciodată un machiaj care o înfrumusețează pe purtătoare.

Ca să nu mai lungesc vorba, toată ideea articolului de față este că dacă vouă vă place să vă machiați într-un fel, dar în revistele glossy, sau în tutorialele de pe youtube, acel fel apare la „așa nu”, dacă vă stă bine,dacă vă simțiți ca și cum tocmai ați fost machiată de un profesionist, nu vă opriți. În machiaj regulile pot fii modelate după voi (forma feței, a ochilor, preferințe etc.). Contează să vă placă vouă. Partenerul vă va iubi cu sau fără machiaj. Nu vă fie teamă să experimentați. În viață (și în machiaj) din greșeli se învață.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s