Books

Înainte să adorm. Thriller psihologic de excepție.

13296242_1075299065864529_1116246095_n

 

Trebuie să fiu sinceră și să vă spun că știam că vreau să citesc cartea încă dinainte să îmi arunc ochii peste micul synopsis de pe spate. M-a prins încă de la coperta care înfățișează trei dintre actorii mei preferați. Știu, e superficial, dar dacă nu vedeam coperta, probabil aș fii pierdut pierdut sanșa de a citi o astfel de capodoperă.

Primul roman al lui S.J. Watson, medic ORL-ist, a doborât toate recordurile și a devenit un bestseller internațional. Și nu e de mirare.

Christine Lucas se trezește. Camera îi e necunoscută, patul la fel. Lângă ea, un bărbat. Îi pare mai în vârstă. Poartă verighetă. Christine se gândește că s-a îmbătat mult prea tare cu o seară în urmă și s-a lăsat dusă de val cu un bărbat mai bătrân decât ea și care mai e și însurat. Stă nemișcată în fața oglinzii din baie. Imposibil. Are douăzeci și nouă de ani, cum  se poate ca reflexia ei să arate ca cea a unei femei de patruzeci de ani? E o glumă proastă. Trebuie să fie. Lipite pe oglindă sunt poze cu explicații. E ea. Cea din oglindă e ea. Află că a fost implicată într-un accident. Are o formă rară de amnezie: nu poate să formeze noi amintiri. Bărbatul lângă care s-a trezit, Ben, este soțul ei de mai bine de douăzeci de ani.

Mai târziu, primește un telefon de la un doctor care îi dezvăluie existența unui jurnal al ei. Jurnal ce conține însemnările ei zilnice. Și încă ceva. Ceva care îi va da și mai mult lumea peste cap. „Să nu ai încredere în Ben”. Urmează, într-un ritm alert, lupta cu ea însăși să se descopere, să afle cine e și, mai important, de ce a ținut sa scrie acea frază chiar pe prima pagină.

Repeziciunea cu care se desfășoară acțiunea face ca acest roman să fie cu greu lăsat până la final. Narațiunea este construită în așa fel încât să-ți dea indicii, să aflii ce se întâmplă înainte de final.. Dar chiar sunt cele bune, sau te trimite pe piste greșite? În orice caz, vei afla în ultimul capitol.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s