Make-up

Tenul şi vara: cum avem grijă de el?

Nu e o întrebare random: vara pielea noastră are foarte mult de suferit din cauza temperaturilor, dar mai ales a radiațiilor UV mult mai puternice. Este deja cunoscut faptul că razele UV contribuie la îmbătrânirea prematură a tenului. Pe lângă pericolul soarelui, ne confuntăm cu un inamic din „interior”: căldura mare (mon cher) produce transpirație şi pori deschisi care pot acumula foarte mult praf şi sebuum dând naştere coşurilor şi punctelor negre.


Ca să o luăm in ordinea importanței, este imperativă protecția solară: evitarea expunerii la soare în orele amiezii, evitarea solarului, utilizarea cremelor cu factor de protecție. Există in farmacii, şi în magazinele de cosmetice, combinații pentru toate gusturile (bb-cream cu FPS, fond de ten cu FPS, cremă hidratantă cu FPS), astfel că scuza „n-am gasit” nu mai este credibilă. De ce pun accentul pe acest lucru? Pentru că de la an la an incidența cancerelor de piele legate de expunerea UV, creşte. Şi într-un mod alarmant, aşa că aveți grijă şi respectați măcar una din recomandari.
Hidratarea tenului este şi ea foarte importantă. Chiar dacă, din cauza transpirației vi se pare că tenul este plin de apa, el suferă tocmai din faptul că o excretă. Este ideal să vă hidratați tenul înaintea aplicarii oricarui produs de machiaj (chiar şi BB-cream). În felul acesta, machiajul va rezista, şi nu se vor mai vedea nici porii foarte dilatați.
Că veni vorba de machiaj: nu vă încărcați foarte mult tenul, lăsați-l să respire. Dacă în mod normal folosiți fond de ten, contur cremă, iluminator cremă, corector lichid şi pudră pentru fixare, pe timpul verii limitați-vă la fond de ten (eventual unul cu o consistența uşoară şi care să nu încarce), corector şi daca vreți contur, folosiți bronzer pudră şi iluminator pudră. Iar pentru fixare puteți recurge la spray-urile speciale.
Demachierea este esențială. Trebuie făcută cât mai curând cu putință. Nu țineți tenul sub machiaj mai mult decât este nevoie. Alegeți un demachiant uşor, ideal o apă micelară (Garnier, L’Oreal, Bioderma sunt cele pe care le-am încercat şi de care am fost foarte mulțumita. În special cea de la Bioderma curăță foarte bine) dar şi apa termală (Eau Thermale de la Avene îşi merită pe deplin banii). După demachiere, dacă simțiți nevoia, mai aplicați o dată crema hidratantă. O hidratare în plus nu face rău.
Un lucru pe care l-am citit recent m-a făcut să mă iau cu mâinile de cap: exfolierea zilnică. Nu. Just no. Doar dacă aveți acnee şi sunteți sub tratament de la dermatolog. Poate o să fac un topic separat pentru asta. Două zile pe săptămână cu măşti exfoliante sunt mai mult decât suficiente. Maxim trei. Niciodată zilnic. Pentru că veți vedea o explozie de coşuri. Exfoliind constant, după două săptămâni, stratul de epidermă se subțiaza (de fapt, asta se şi urmăreşte în tratamentul acneei), iar coşurile care ar fi aparut în două-trei săptămâni apar mult mai repede pentru că s-a subțiat pielea de deasupra. Pentru curățirea de celulele moarte este suficientă spălarea cu apă şi săpun şi demacherea corectă şi completă.

Reclame

2 gânduri despre „Tenul şi vara: cum avem grijă de el?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s